Sitem hakkinda

Bu sitede diger sitelerden sectigim yada gazetelerden buldugum ve sizlerle paylasmak istedigim yazi,siir,resim vs seyleri bulacaksiniz.Umarim begenirsiniz.

Okuduklarim


Barış Pehlivan , Barış Terkoğlu
Metastaz

Dinlediklerim

Seyrettigim filmler

MISAFIR DEFTERI

KADUN KISMI LEZUZ YARATUKTUR

Otur yerune, ayaklanma, buranun imami benim, otur dinle, fikrun aculsin, ben ne zaman dersem o zaman kilunir bu namaz, daha vardur ezana, ben böyle her seyi acuk acuk konisiyrim, cemaat kizayi bana, müftülüge sikayet ediy, arkamizdan deli hoca diyenler vardur, bilurum, bilurim vardur, onlarun derdu baska, delulukse benum deluluk, konusmalarim islerine gelmeyi.
Niye diyeceksunuz, otur yerine, ayaklanma, iyi dinle, vardur namaza, tanirsunuz, tanirsunuz, hocanin biri vaaz veriy, helal kadinina bile böyle yanasma günah, söyle yanasma günah, bugün persembe, yarin bayram, efendume söyleyeyim isik yanmayacak odada, yok efendum konusuk olmayacak arada... E dürzü, sana kalursa bu is hic olmayacak.
Dinle cemaat dinle, bu laflari söyleyen hocanun üsteluk vardur altu tane enugu (usagu), habu altu usagu sorayrim, habu altu usagu ne zaman yaptun, nasul yaptun, niye yaptun, kim yaptu. Cevap ver hoca efendu, kim yaptu... Der ki, "yaptum alti usak, cünkü peygamberimizin sünnetidir, ümmeti Muhammed cogalsin..."
Bakun laf nerey geleyu, yani Ümmeti Muhammed cogalsin emri olmasa, bu usaklar olmayacak, laf nereye geliy, gülme.
Allah’in cahil, kuli hoca olup vaz verursin, millet seni imam bilip arkanda namaza duriy, bir kere de deki, „kadun kismi lezuz yaratuktur, nefsum cekti oldi bir uask" demez, niye demez, o lafuni öyle derki, yani kadunda gözüm yoktur, iste Allah’un emri, ümmeti Muhammed cogalsin.
Be adam, derdun buysa, tutma kariyi evde, at sokaga, at da gör, elin adami ümmeti Muhammed’i zebil gibi nasil cogaltiy, sen de kurtul bu sikintidan kaduncaguz da kurtulsun, kurban oldugum sani yüce Rabbimin ümmetini adam biliy, otirmis vaaz veriy, cemaat da seni adam biliy, arkanda namaz duriy, ne günlere kalduk...

Trackback URL:
https://akpinar.twoday.net/stories/683425/modTrackback


Aziz Nesin
Bam teli
Can Dündar
CUMOK
Enver gökce
Enver Karagöz
Fikri Sönmez
Gülten Akin
Karamizah
Laz Kapital
Melih Pekdemir
Nazım Hikmet
Ofli hoca
Oguz Aral
Oguzhan Muftuoglu
Okuma kösesi
... weitere
Profil
Abmelden
Weblog abonnieren