Sitem hakkinda

Bu sitede diger sitelerden sectigim yada gazetelerden buldugum ve sizlerle paylasmak istedigim yazi,siir,resim vs seyleri bulacaksiniz.Umarim begenirsiniz.

Okuduklarim


Barış Pehlivan , Barış Terkoğlu
Metastaz

Dinlediklerim

Seyrettigim filmler

MISAFIR DEFTERI

BIR DELI BOZACAKSA BU AHLAKI

Gecenlerde esraftan Cemal efendi beni ziyaret etti. Hoca efendi dedi, bizim Deli Asiye'yi tanirsin, bu kizcagiz köyün orta yerinde götü basi acik gezer, günün hangi vakti hangi finduklukdadir bilenimiz yoktur, kahvenin önünden gecti mi bütün biyigi terlememis gencler ic gecirip deli Asiye'nin pesinden bakar. Ee Cemal efendi, sonra, sonrasi hoca efendi bakarsin genclerden biriyle basimiza bir is gecer, testi kirilmadan bu isin hal caresine baksak... Eee Cemal efendi nedir bunun caresi, caresi hoca efendi, jandarma bunlari toplayip Bakirköy'e yolluyormus, su bizim köyden gitsin de basimizi belaya sokmadan hayirlisiyla, nereye giderse gitsin.
Cemal efendinin derdi bu. Allah'un bir hikmetdir diye yolladigi zavallicik deliyi köyden atacak. Niye Cemil efendi, Deli Asiye'nin götü basi acikmis, genclerin niyetini bozaymis... E ne yapacuk, deliyi kovacuk... cözüm bu. Ey müminler, lafumu iyi dinleyin, bu niyet nasil niyettir ki, bir deli Asiye kahvenin önünden gecmeyle bu niyet bozulur.
Habu Deli Asiye'yi evimize alsak, üstünü basuni giydirsek demiy de, deliyi köyden kovalum. Bu deliyi köyden kovmasina kovariz, ama Allah'in isi belli olur mu, yollar baska deliler. Habu memlekette deli mi araysin.
Sayun cemaat aklunuzu basunuza alun, Allah'un mazlum, garip delilerini köyden, sehirden kovarak bu is düzelmez. Bir deli senin ahlakunu namusuni bozacaksa senin ahlakunun icine muhtarun köpeki sicsun. ey Cemal efendi, gör namusumuz, ahlagumuz ne hale geldi, götü basu acuk bir deli bozayi oni. Millet isini gücünü kovmanin fetvasini gelmis, Ofli Hoca'dan alacaklar, olacak is mi cemaat, bana sorarsan, ben bu köyden Cemal efendiyi kovarim, derum ki, cek git ula, ne zaman hau niyetini temizlersen o zaman gelürsin.

Trackback URL:
https://akpinar.twoday.net/stories/683436/modTrackback


Aziz Nesin
Bam teli
Can Dündar
CUMOK
Enver gökce
Enver Karagöz
Fikri Sönmez
Gülten Akin
Karamizah
Laz Kapital
Melih Pekdemir
Nazım Hikmet
Ofli hoca
Oguz Aral
Oguzhan Muftuoglu
Okuma kösesi
... weitere
Profil
Abmelden
Weblog abonnieren