Sitem hakkinda

Bu sitede diger sitelerden sectigim yada gazetelerden buldugum ve sizlerle paylasmak istedigim yazi,siir,resim vs seyleri bulacaksiniz.Umarim begenirsiniz.

Okuduklarim


Barış Pehlivan , Barış Terkoğlu
Metastaz

Dinlediklerim

Seyrettigim filmler

MISAFIR DEFTERI

Hangi tarih...

Acaba hangisi. Yüzdük yüzdük, o ince uzun çileli yolun sonuna mı geldik? Yoksa yine " salhaneye mağrur bir eda ile koşup.. " masum ve mazlum boynumuzu, sessiz sedasız itirazsız kasabın bıçağına mı uzattık?
Efelenmelerine bakarsanız anlımızın akı, bileğimizin hakkıyla yolun sonundayız. Ucu göründü. Kısaca elleri mahkum.İstediğimiz kartı masaya atacaklar. Atmazlarsa, yani Avrupa Birliği Türkiye'ye "hayır.." derse, "şart.." koşarsa Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a göre "tarih onları affetmeyecek"

İyi de peki "tarih sizi nasıl affetti.." diye sormazlar mı adama.

Tarihe haksızlık ediyorsunuz, tarihi hafife alıyorsunuz. Tarihi sadece ezenlerin ve dönenlerin tarihi sanıyorsunuz. Ezilenlerin de, direnenlerin de tarihi olduğunu unutuyorsunuz. Tarihin asla unutmadığını anımsamıyorsunuz.

Hangi birinizi, hangi işinizi unutsun affetsin tarih?

Bastığınız TİP kongrelerini mi (1968), Kanlı Pazar'ı mı (1969) , Kayseri'de TÖS Kongresi alevlerini mi (1976), ilk Sivas yangınını mı.. (1978)

Gaziantep'ten, Amasya'dan, Tokat'tan, Elazığ'dan, Kahramanmaraş'tan (1975-1979), Çorum'dan (1980) ,Sivas'ın Madımak otelinden (1993),Hizbullah'ın mezar evlerinden(2001) yükselen çığlıkları asla duymadığınızı mı..

Tarih size göre Türkiye'ye hayır diyenleri affetmeyecek. Ama "Menemen'de 37 Müslümanın idamına karar verilmişti, Sivas'ta 37 Kemalist yakılarak Menemen'in intikamı alınmıştır" diyenleri affedecek.

Öyle mi?

Tarih size göre Türkiye'ye hayır diyenleri affetmeyecek. Ama baleyi, dansı fuhuş sayanları, cem evi yıkanları, kendini kent imamı ilan edenleri, şarap içenlerin cayır cayır yanacağını söyleyenleri, nikah işlemlerini müftülüklere devretmeye kalkanları, Tevhid-i Tedrisat yasasını kaldıracaklarını ilan edenleri, Taksim'de cami/Ayasofya'da namaz düşü görenleri, Çankaya'yı "ezan kaya" yapmaya kalkışanları affedecek.

Öyle mi?

Tarih size göre Türkiye'ye hayır diyenleri affetmeyecek. Ama oruç tutmayanı bıçaklayıp öldürenleri, örtünmeyen kadınları fahişe ilan edenleri, tesettürü/ türbanı/ kara çarşafı eğitime ve yargıya sokanları, imam hatip mezunlarına ordu kapısını aralamayı tasarlayanları, bürokraside yükselmeyi "tarikat şartına" bağlayanları, ulusal marş yerine Kur'an okuyanları, üç-beş oy için Fethullah Hocayla kucaklaşmayı inanç özgürlüğü diye yutturmaya kalkanları, Nakşiler'le/ Süleymancılar'la seçim pazarlığı yapmayı siyaset icabı sayanları, besmele ile hırsızlık yolsuzluk yapanları çalıp çırpanları affedecek.

Öyle mi?

Tarih size göre Türkiye'ye hayır diyenleri affetmeyecek. Ama Prof. Muammer Aksoy'un, Doç.Bahriye Üçok'un,Turan Dursun'un, Çetin Emeç'in, Uğur Mumcu'nun ve daha nice yurtseverin katilerinin "derin devletin şeriatçı tetikçileri" olduğunu unutturanları affedecek.

Öyle mi?

Tarih size göre Türkiye'ye hayır diyenleri affetmeyecek. Ama Kaddafi'nin çöl çadırından şeriat çağrısı yaptıranları ya da CIA'nin İslam maşalarından Gudbettin Hikmetyar'ın dizinin dibinde poz verenleri affedecek.

Öyle mi?

Tarih size göre Türkiye'ye hayır diyenleri affetmeyecek. Ama Pangaltı ve Neva Şalom sinagoglarının,İngiliz başkonsolosluğunun ve HSBC Bank'ın alevlerini yok sayıp El Kaide'nin eylemlerine İslami terör denmesini içine sindiremeyenleri affedecek.

Öyle mi?

Neyin tarihi bu..? Kimin tarihi bu..? Hangi tarih bu..? Nasıl tarih bu..?

Bence siz önce bu soruları yanıtlayın. Sonra da "caminin mumunu yiyen kedinin gözünün kör olacağı.." o ünlü özdeyişi anımsayın.

15/12/04 Erbil Tuşalp

Trackback URL:
https://akpinar.twoday.net/stories/451323/modTrackback


Aziz Nesin
Bam teli
Can Dündar
CUMOK
Enver gökce
Enver Karagöz
Fikri Sönmez
Gülten Akin
Karamizah
Laz Kapital
Melih Pekdemir
Nazım Hikmet
Ofli hoca
Oguz Aral
Oguzhan Muftuoglu
Okuma kösesi
... weitere
Profil
Abmelden
Weblog abonnieren